Termékleírás

A LEDEKOR® bőralapú falikárpit: folyékony tapéta természetes bőrből. Halmazállapota, a felhordás technikája és eszközei, de az ezzel az anyaggal burkolt felület dekorációs hatása is hasonló a különböző textil és más alapanyagú folyékony tapétákéhoz. Megkülönbözteti viszont azoktól az alapanyag összetételének újszerűsége, igen kedvező mechanikai és fizikai tulajdonsága, a dekorációs lehetőségek sokrétűsége, a felhasználhatóság egyszerűsége, valamint igen kedvező ára.

A LEDEKOR® alapanyaga a természetes bőr. A termék kedvező tulajdonságaihoz - meghatározó alapanyaga mellett - az egyéb kiegészítő anyagok (cellulóz, gyapot, textil és más esztétikai hatást javító dekorációs adalékok) is hozzájárulnak. Az egyedi technológia adta előnyökkel kiegészítve  így jönnek létre a LEDEKOR®-t jellemző előnyös tulajdonságok, melyek a következők:

 • a rendkívül jó hőszigetelő képesség;
 • környezetbarát;
 • csak természetes anyagokat tartalmaz;
 • a fal előkészítése egyszerű, nem költséges;
 • széles szín és dekor választék;
 • egyedi szín és felület kialakítási lehetőségek;
 • szórással, gletteléssel és hengerléssel egyaránt felhordható;
 • nagyon jó tapadóképességű;
 • a repedéseket és a felületi egyenetlenségeket rugalmasan elfedi;
 • biztosítja a falfelület természetes szellőzését;
 • nehezen éghető besorolású;
 • nem vonzza a port;
 • javítása és eltávolítása nagyon egyszerű;
 • igen kedvező az ára;

Alkalmazási területei

A LEDEKOR® falikárpit beltéri vagy védett kültéri falfelületek burkolására ajánlott. Alkalmas lakóhelyiségek, folyosók, irodák, vendéglátó-ipari egységek, boltok, áruházak, szállodák, iskolák, csarnokok és más helyiségek falainak burkolására.

A LEDEKOR® anyagösszetétele

Növényi és krómcserzett bőr vagdalék, pigment, cellulóz, pamut, ragasztó, papír, csillám.

Kiadósság

1 kg por halmazállapotú LEDEKOR® bőralapú falikárpit átlagosan 2,9 - 3,2 m2 falfelület fedésére elegendő. (A 104-es bázis anyag és az abból készült színek 2,9m2-re, a többi anyagból készültek 3,2m2-re.)

Javítás, eltávolítás

A LEDEKOR®-ral bevont felület száradás előtt keletkezett sérülése egyszerű eszközzel (pl.: késheggyel) könnyen javítható. A javítást lehetőleg vagy még nedves, képlékeny, vagy teljesen megszáradt felületen végezzük. Későbbi javításhoz a sérült felületet körbevágjuk, feláztatjuk, eltávolítjuk, majd színazonos anyaggal pótoljuk. Amennyiben a teljes felületet kívánjuk eltávolítani, az eljárást (áztatás, kaparás) az egész felületre kell alkalmazni.

Tárolás, garancia

A LEDEKOR®-t száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva, élelmiszerektől elkülönítetten, az előírásoknak megfelelően kell tárolni. Sértetlen csomagolásban a termékre 2 év garanciát vállalunk. Az anyagra vonatkozó garancia a felhordást követően további 3 évre érvényes abban az esetben, ha a felhordást a használati utasításnak megfelelően végezték, illetve ha az alapfelület minősége időközben nem változott.

Munkaeszközök tisztántartása

Az eszközök nedves állapotban vízzel leöblíthetők, a rászáradt anyagmaradvány áztatás után távolítható el.

Munkavédelmi- munkaegészségügyi előírások

A LEDEKOR® előírások szerinti felhasználása esetén egészségkárosító hatással nem kell számolni. Munkavégzés közben étkezni, dohányozni tilos! A felhordás során el kell kerülni az anyag, vagy oldatának a szembe, vagy a bőrre jutását, belélegzését, lenyelését. A termék szembe jutásakor a szemet bő folyóvízzel ki kell öblíteni. Az anyag bekeverése és szórása közben porálarcot és szemüveget, az egész munkavégzés alatt védőkesztyűt kell használni.

Hulladékkezelés

A LEDEKOR® maradéka és csomagoló anyaga kommunális hulladékként kezelhetők.

A bevont felület tisztántartása

Mivel a LEDEKOR® csak természetes anyagokat tartalmaz, az ezzel bevont felület fokozott porosodásra nem hajlamos. Amennyiben mégis szükség van rá, kefés porszívóval tisztítható. A felület nedves eszközökkel való tisztítása nem ajánlott, mert az foltosodáshoz vezethet.

Engedélyszámok, besorolás

KERMI: E-97/1623; ÉMI: F-50/94; OKI (ÁNTSZ):7050-20/97OKI; OMÜI: 1108/97; Tűzveszélyességi osztály: "D"; Veszélyességre utaló jellemzők: nem mérgező: M-IV, nem veszélyes: V-D;


Andrea Hajduová

INT-EXT DECOR

07651 Pribenik 91. 

Tel.:

+421-905-502-474


+421-910-267-122

Weboldal:

www.ledekor.sk

e-mail:

ledekor@intextdecor.com